Automobili i laki kamioni

Usmeravanje prema većoj uštedi energije

Slika

Zbog veće ekološke svesti i pooštravanja zakonskih propisa vezanih za emisije, automobilska industrija prolazi kroz period jedinstvenih promena. Računarska tehnologija postavlja se za kontrolu i nadgledanje na više sistema na automobilima. Novi materijali, kao što su lake legure prebacuju se sa specijalizovanih automobila na glavnu proizvodnju, a nove tehnologije omogućavaju još veće smanjenje emisija.


Za one koji su uključeni u konstrukciju vozila i sistema za vozila ove i druge promene predstavljaju obećavajuće mogućnosti i teške promene. Pomoću iskustva dužeg od jednog veka u stručnoj primeni u automobilskoj industriji, SKF može da vam pomogne.

Manja emisija CO2 - sada dostupno od kompanije SKF

Mi smo razvili prve ležajne jedinice glavčine na svetu i prvi smo upotrebili prilagođene uljne zaptivke na motoru. Danas, kompanija SKF nudi širok portfolio proizvoda i usluga za pomoć u smanjivanju CO2 emisija, od pojedinačnih ležajeva i zaptivki do ležajeva sa senzorima i kompletnih rešenja za pogonske mehanizme. Takođe nudimo i softver za svojstva koji može da proračuna smanjenje CO2 za postojeće i buduće koncepte pogonskih mehanizama.

Kakvi god da su vaši izazovi, kompanija SKF može vam pomoći da razvijete novu generaciju rešenja sa malim trenjem i malom težinom, kako biste smanjili emisije, povećali uštedu goriva i bili konkurentni na tržištu koje se brzo menja.

Svaka primena ima svoje zahteve

Pronađite informacije o rešenjima za ispunjavanje vaših posebnih potreba za određenu primenu kada kliknete ovde. Imajte u vidu da su ove informacije trenutno dostupne samo na engleskom jeziku.
SKF logo