SKF predstavlja unapređene Explorer konusno valjkaste ležaje sa četiri reda na sajmu METEC 2015.

 • Priča

  2015 јун 17, 13:00 CEST

  Novi dizajn SKF Explorer konusno valjkastih ležajeva sa četiri reda za radne valjke u valjaonicama čini varijante otvorenih i zaptivenih ležajeva u potpunosti zamenjivim što daje veću slobodu u projektovanju i poboljšan učinak

  Geteborg, Švedska, 17. jun 2015. godine: Na sajmu METEC 2015., kompanija SKF će predstaviti svoj novi dizajn SKF Explorer konusno valjkastih ležajeva sa četiri reda.

  Pošto imaju otvorene i zaptivene varijante koje su identične, kako po dimenzijama, tako i u pogledu kapaciteta nosivosti opterećenja, unapređeni SKF Explorer konusno valjkasti ležajevi sa četiri reda postavljaju novi standard za zamenjivost, između otvorenih i zaptivenih ležajeva, i pružaju slobodu bez premca da se usklade ležajevi sa zahtevima za primene kod radnih valjaka.

  „Biranje otvorenih ili zaptivenih ležajeva za radne valjke je često uključivalo određen kompromis kapaciteta nosivosti opterećenja, pouzdanosti i radnog veka“, objašnjava g. Jacek Hudzikovski, inženjer u poslovnoj jedinici industrije metala, Metals Industry. „Zahvaljujući njihovom novom dizajnu, unapređeni SKF Explorer konusno valjkasti ležajevi sa četiri reda su identični, i po dimenzijama, i u pogledu kapaciteta nosivosti opterećenja. Ovo znači da čeličane mogu da odaberu najpogodniju opciju za povećanje učinka i pouzdanosti, i smanje troškove održavanja bez pravljenja kompromisa.“

  Novi kompaktni zaptivač omogućuje ujednačen dizajn ležaja što za rezultat ima bolji učinak u poređenju sa prethodnim verzijama. Proizveden od materijala otpornog na toplotu i habanje, zaptivač pruža bolji učinak sa manjim trenjem, radnom temperaturom i habanjem. Čak ni otvoreni ležajevi neće imati izbočenje kaveza. Ovo olakšava rukovanje ležajem, dok se istovremeno smanjuje rizik od oštećenja, kako tokom rukovanja, tako i tokom rada. Projektovani da obezbede optimalnu raspodelu opterećenja preko kontakta valjka/žleba, SKF Explorer konusno valjkasti ležajevi sa četiri reda mogu da podnose veća opterećenja nego prethodni dizajni. Četiri zasebna spoljna prstena takođe omogućuju bolju, ravnomerniju raspodelu opterećenja i, kao posledicu toga, duži radni vek.

  Zahvaljujući njihovom dizajnu bez odstojnika, novi SKF Explorer konusno valjkasti ležajevi sa četiri reda su takođe jednostavniji za montažu i demontažu.

  METEC je najveći sajam metalurške industrije, koji se održava svake četiri godine. On se održava u Sajamskom centru (Messe Dusseldorf) u Dizeldorfu, u Nemačkoj, od 16-20 juna, 2015. godine. Posetioci manifestacije mogu pronaći SKF u hali 4, na štandu E20.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Monique.Turner; +1 267 436 6836; +1 215 801 8722; monique.turner@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. 

  Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (2.4 MB)

SKF logo